Wie zijn wij

WIE

ZIJN WIJ

Wat een prachtig parcours

WELKOM bij de club

In 2007 organiseerde de KWB van Overpelt onder leiding van Johan Stinkens het eerste LEGO weekend.


De grote zaal en enkele kleinere zaaltjes van ’t Pelterke te Overpelt werden gebruikt, om mensen die met LEGO bouwen, verzamelen of iets nieuws creëren de kans te geven om hun bouwwerken te laten zien aan het grote publiek.

Dit eerste evenement werd een succes met 400 bezoekers.


Sinds 2009 neemt Alex Rens de organisatie en planning van het LEGO weekend  over van Johan. Ieder jaar kwamen er meer bezoekers en kreeg het evenement meer bekendheid in heel België.


Er kwam geregeld de vraag of het een LEGO club was die het organiseerde en of je erbij kon aansluiten.


Zo legden we de nodige contacten met LEGO Denemarken en werden we door ons harde werk op 1 September 2012 beloond met onze status als RLUG.

De Club OLBC = Overpelt LEGO Builders Club wordt goedgekeurd door LEGO Denemarken als RLUG = recognized LEGO users group.

De club bestaat dan uit 3 personen.

Ze organiseerden nogmaals een LEGO weekend, maar dan voor het eerst onder de naam OLBC. Door de reclame die we maakten wilden er al mensen komen exposeren en aansluiten bij de club. Na het LEGO weekend hadden we al een 20 tal leden.


We werden op verschillende kleine- en grote evenementen gevraagd om te exposeren. Zo groeide onze bekendheid nog meer uit.


December 2012 wilde ons lid Marco Segers het Koninklijk Paleis van België bouwen in LEGO. Omdat dit ons eerste grote project was, waar we meer dan 150000 LEGO bouwstenen voor nodig zouden hebben, is via onze Ambassadeur met LEGO Denemarken contacten gelegd en het project opgestard.

Zo is er contact gekomen vanuit de organisatoren van “The ART of the Brick”.

Dit is een rondreizende wereld tentoonstelling van de Amerikaanse kunstenaar Nathan Sawaya.


Zij zagen op onze FORUM dat we bezig waren met de bouw van het Koninklijk Paleis en wilden dit op hun tentoonstelling als extra trekpleister van Belgische bodem hebben staan. We zouden het klaarkrijgen midden Januari 2014 en het was dan te bezichtigen tot het einde van de tentoonstelling op 22 april 2014.

Door het groeiende succes van ons eigen LEGO weekend, dat in 2013 in samenspraak met LEGO Benelux is omgedoopt tot “Kicks and Bricks” komt men van over de hele wereld met ons in contact.


Hierdoor kreeg de club nog meer bekendheid en werden we gevraagd door de Utopolis group (nu UGC), om mee te helpen met de promotie van de éérste LEGO movie. Dit deden we door diorama’s te bouwen in elk van hun 4 cinema complexen.


Ook kwamen we op de radio, in kranten, websites, TVL en zelfs VTMKZOOM terecht.


We werken geregeld samen met LEGO Benelux op evenementen zoals Kinderstad Lommel.


Maar zetten ons ook in voor goede doelen. Zo bezochten we de kinderafdeling in het ziekenhuis van Overpelt, namen we Star Wars figuren mee en ondersteunden we hen met LEGO bouwdozen.


Make a Wish helpen we met het vervullen van speciale wensen over LEGO. En geven we hen geregeld een financieel steuntje om andere wensen te kunnen vervullen.


Onze club heeft in zijn jonge bestaan sinds 2012 al een ongelooflijk prachtig parkoers afgelegd. Het leden aantal is al gestegen tot over de 300 en iedere maand komen er nieuwe leden bij.